Från och med nästa utdelning den 23 februari kommer Reko-ringen att dela ut av sina produkter också vid Minimanis parkering i Vöråstan. Man delar fortfarande ut produkter också vid Kaserntorget, men där har man ändrat tidpunkten för utdelningen.

– Vi har märkt att producenterna fått färre kunder. Visst, det är lågsäsong nu, men Det har varit få kunder också med tanke på det, säger Magdalena Lindroos.

Hon berättar att administratörerna och producenterna diskuterat sinsemellan om vad som borde göras, och det hela utmynnade i att man började en diskussion på Facebook där man frågade kunderna direkt om vad som borde ändras.

– Vi undrade vad vi gör fel och varför kundernas beteende ändrats. Den största orsaken visade sig vara tidpunkten för utdelningen, den var helt enkelt inte lämplig för många, säger Lindroos.

När Reko körde i gång varade utdelningen en halvtimme. Tidpunkten har anpassats efter det, och som mest har den varit en timme och en kvart. Nu kommer man att gå till 45 minuter per utdelningsplats.

– En annan sak vi fick höra var att det är krångligt med kontant betalning. Så vi började tänka efter vad vi kunde göra, och kom fram till att det finns en bankautomat vid Minimani, säger Lindroos.

Administratörerna tog kontakt med butikschefen och från och med nästa vecka kommer producenterna förutom att dela ut varor vid Kaserntorget att dela ut varor vid Minimanis parkering vid Fiskaregatan, mellan själva butiken och hundgården. Kunderna ska meddela vilken utdelningsplats de hämtar varorna från.

– När vi talade med Minimani tog de emot oss väl, och där finns mycket utrymme. De har inte samma roll som S- och K-kedjorna, så de var öppna till vårt förslag, säger Lindroos.

Reko-ringen i Vasa

  • Utdelningen sker från och med den 23 februari på två ställen:
  • Kaserntorget klockan 16.00–16.45.
  • Minimani klockan 17.00–17.45.