Samtidigt ansträngs de goda relationerna mellan de två länderna av striden om den mördade Kim Jong-Nams kropp.

Den toxikologiska rapporten kan ta upp till två veckor, meddelade Malaysias hälsominister på lördagen.

– Normalt tar det omkring två veckor att ta reda på dödsorsaken. Vi kommer inte att kunna publicera rapporten förrän vi hittar något avgörande, sade hälsominister S. Subramaniam till AFP.

Kim Jong-Nam dog i måndags sedan ett en okänd lösning sprejats i hans ansikte på Kuala Lumpurs flygplats. Enligt Sydkorea genomfördes attacken av kvinnliga agenter på Nordkoreas order.

Polisen har tidigare gripit tre misstänkta; en vietnamesisk och en indonesisk kvinna samt en malaysisk man. På fredagen grep polisen en fjärde misstänkt, en 46-årig nordkoreansk man.

Jong-Nams kropp hålls i ett bårhus i Kuala Lumpur sedan obduktionen i onsdags.

Sedan Malaysia struntade i Nordkoreas krav på att återlämna kroppen anklagade Nordkorea Malaysia för att konspirera med landets fiender och sade att man kommer att förkasta resultatet från obduktionen, vilket det än är.

Det var den första officiella nordkoreanska kommentaren sedan mordet, men ambassadör Kang Chol bekräftade inte att det var Kim Jong-Nam som var död och sade inget om dödsorsaken. Nordkorea lät däremot förstå att Sydkorea försöker smutskasta Nordkorea i ett försök att avleda uppmärksamheten från en korruptionsskandal hemma.

Enligt Malaysias polischef kommer Nordkorea att tvingas vänta på att utredningen är klar, och det kommer att behövas dna från en familjemedlem för att identifiera kroppen.