HIFK överraskade Sport direkt från nedsläpp. Gästerna stängde mittzonen med fyra man varje gång Sport försökte öppna spelet och hemmalaget hade stora problem. 

Den första felpassen stannade i bladet på Jasse Ikonen som sköt förbi, den andra tog Kai Kantola hand om och Veini Vehviläinen i Sports mål räddade nätt och jämt med klubbskaftet. Den tredje gången fick Roope Hintz tag på pucken och då Ari Gröndahl var passiv så sköt HIFK-yttern. Gröndahl skymde Vehviläinen som fick kapitulera tre och en halv minut in. 

Sports bästa läge kom då Tomi Körkkö turligt fick med sig en studsande puck på samma gång HIFK böt. Otto Honkaheimo gled in i zon och Körkkö serverade honom, backen träffade ribban med ett hårt slagskott. 

I stort var det HIFK som höll i taktpinnen och Sport hade sporadiska anfall, Tomas Kubalik var nära att sopa in en retur och Olavi Vauhkonen hade ett skott som gick tätt förbi. 

I slutminuterna gick HIFK:s backbjässe Joe Finley het och fick svalka sig i två minuter. Men Sports powerplay var uselt och man noterade högst två skott på mål. 

Sports laguppställning: 

Första femman
Tomi Körkkö - Aleksi Ainali - Olavi Vauhkonen
Robin Salo - Markus Kankaanperä

Andra femman
Markus Nenonen - Tommi Tikka - Joel Kiviranta
Aleksi Laakso - Ari Gröndahl

Tredje femman
Erik Riska - Filip Riska - Tuomas Vänttinen
Markus Nordlund - Otto Honkaheimo

Fjärde kedjan
Otto Karvinen - Ville Viitaluoma - Tomas Kubalik

13:e anfallare
Joonas Vihko

Målvakter
Veini Vehviläinen (Mika Järvinen)