Den 24 februari är det dags. Då gör Janne Grönroos sin sista sändning på Radio Extrem.

Beslutet har mognat ända sedan Succémorgon lades ner. Men det var ett visst erbjudande som avgjorde saken:

– Tro det eller ej, men folk kastar inte riktigt jobberbjudanden efter en. Så när jag fick det här var det bara att tacka och ta emot, säger Grönroos.

Vilket är det nya jobbet, då? Jo, från och med den 6 mars börjar Grönroos göra morgon-tv i Sverige. Han ska göra två och en halv sändning i veckan som så kallad sidekick, alltså andra programledare, för Aftonbladet tv.

– Programmet sänds på deras webb men också på Tv 3, säger han.

Han ser fram emot utmaningen även om den kommer innebära en hel del pendlande. Helt lämnar han inte Finland, utan i stället kommer han att "bli väldigt bekant med Arlanda och Helsingfors-Vanda flygplats", som han säger. Det är ändå vemodigt att sluta på Extrem, tycker Grönroos.

– Kanalen har varit min trygga hamn. Här har jag vuxit upp och det har varit mitt huvudsakliga jobb i tretton år.

Och vuxit upp, det har Grönroos verkligen gjort.

– Till en början var det ju mest häftigt att härja runt i radion. Då tyckte jag att det var tufft när folk kände igen mig på krogen. De känslorna har nog minskat nu. Nu har i stället ansvarskänslan vuxit. Jag tar fasta på möjligheterna jag har att påverka samhället tack vare mitt jobb.

Vad skulle du ge för råd åt de ungdomar som i dag vill börja arbeta med media?

– Det viktigaste rådet jag själv fick då jag började löd: Var nyfiken! I dag är det också viktigt att verkligen dubbelkolla informationen så att den stämmer.

Vilket är ditt bästa minne från Extrem?

– Oj, det är omöjligt att sammanfatta tretton år så där. Men jag vill ändå säga alla lyssnare som har hjälpt mig att växa och alla underbara människor jag arbetat med. Inget slår det, säger Grönroos.