Helsingfors. Spanjorernas tränare Jorge Sampaoli har koll på motståndarnas situation.

– Nu är det ingen som talar om laget som vann ligan på ett otroligt och historiskt sätt, utan de talar om att de inte spelar bra och kämpar mot nedflyttning, säger Sampaoli.

Leicesters rutinerade tränare Claudio Ranieri sitter knappast helt säkert på sin post trots sin fjolårsbedrift.

– Bondförnuftet säger att den som nått något så stort med ett så litet lag kan vända situationen, men tiden väntar inte på någon, inte ens på någon så bra som Ranieri, säger Sampaoli.

Leicester var etta i sin grupp i Champions League. Sampaoli har också koll på att laget slog Manchester City med 4–2 i december och fortfarande har hög maxkapacitet.

– De gick övertygande genom gruppen och i en dubbelmatch blir de ett tufft test för oss, säger Sampaoli.

Engelska landslagsanfallaren Jamie Vardy gjorde hattrick mot City, men har inte nätat sedan dess.

Leicester föll ur FA-cupen i lördags trots att motståndarna Millwall håller till två steg längre ner i seriesystemet. Londonklubben vann med 1–0. Ranieri hade gjort tio ändringar i startelvan och ställde alltså upp med ett B-lag då. Nu lär det bli mer namnstarkt, men målvakten Ron Robert Zieler tycker ändå Leicester slår ur underläge.

– Men det behöver inte vara dåligt för oss, säger tysken.

– Sevilla har inte bara varit bra denna säsong, utan de har varit fantastiska ute i Europa under de senaste säsongerna. De har en massa kvalitetsspelare i truppen, men det är ju vad man väntar sig i Champions League.

Sevilla ligger trea i spanska ligan.

I onsdagens andra Champions League-match möts Porto och Juventus, vilket sannolikt innebär ett riktigt legendmöte. Porto lär ställa 35-årige spanjoren Iker Casillas mellan stolparna, medan italienarna litar på landslagsmålvakten Gianluigi Buffon, 39.

Om de två målvakternas meritlistor räknas ihop har de 334 landskamper, 275 matcher i Champions League, 12 ligatitlar, 2 VM-guld, 2 EM-guld, 3 Champions League-titlar och 1 Uefa-cuptitel.

Buffon och Casillas möts för 17:e gången då domaren blåser igång onsdagens match i Portugal.