Båda gjorde två mål i matchen som gick till förlängning. Ställningen var då 4–4. Strax innan hade Komarov en chans att avgöra matchen och göra ett hattrick, men hans skott träffade stolpen.

Matchen slutade i en 5–4-seger för Toronto efter ett mål av Jake Gardiner.



Laine har fått en sagolik start på sin första säsong i NHL och har nu gjort 30 mål. Han har dessutom passat till 24, vilket ger honom 54 poäng på 55 matcher. Hans plusminussaldo är också goda +9.

Torontos amerikanske anfallare Auston Matthews som kämpar om titels bästa NHL-rookie med Laine noterades för tre assist i matchen. Hans poängsaldo är nu 28+24, det vill säga 52 poäng. Han har alltså två poäng mindre än Laine trots att han har spelat fyra matcher mer. Matthews plusminusstatistik är +3.

Komarov har spelat 59 matcher och noterats för 10+12, det vill säga 22 poäng. Också hans plusminussaldo är +9. 


I ett videoklipp på Toronto Maple Leafs sajt konstaterar Komarov att det var en tuff match.

- Laine fick ett bra skott, hans första mål var otroligt. Så du visste att du måste vara på din vakt varje gång han fick pucken.

Komarov fick också frågan om han var extra nöjd över att göra lika många mål som Laine:

- Jag är äldre och mer erfaren, jag ska göra fler mål, svarade Komarov med glimten i ögat.

- Jag hade tur igen. Jag har gjort många mål i år och det känns alltid bra. Men jag tycker inte att det är mitt jobb att göra mål så jag är bara glad över det.


"Vi talar inte längre med Laine"

Winnipegs chefstränare Paul Maurice börjar ha brist på ord för att beskriva hur bra Laine är.

– Vi talar inte längre med Laine. Vi säger bara åt de andra att de ska ge pucken till honom. Vilken specialbegåvning han är. Han är en fin kille trots att han är så ung, säger Maurice på NHL:s webbplats.

– Dessutom finns det rum för förbättringar i styrkan. Han är redan stark, men han kan få mera muskler i ryggen och benen, tillade Maurice.


Också två mål för Granlund

Också Minnesotas Mikael Granlund gjorde två mål i hemmamatchen mot Chicago. Båda målen kom i power play och för passningarna stod Mikko Koivu. Men målen räckte inte till för seger, Chicago vann nämligen matchen med 5–3.

Edmontons Iiro Pakarinen gjorde lagets enda mål i matchen då laget förlorade med 1–4 mot Tampa Bay.

Också Colorados Mikko Rantanen stod för lagets enda mål i matchen mot Los Angeles. Colorado förlorade matchen med 1–2.