Manchester City vände till 5–3-seger i en match som hade om inte allt så det allra mesta.

Fenomenala individuella prestationer varvades med uppseendeväckande misstag, full fart framåt med öppna spjäll bakåt, en missad straff, tappade ledningar, personliga revanscher men mest av allt ett hemmalag som visade en enastående moral när matchen såg ut att vara förlorad.

Med 20 minuter kvar på Etihad Stadium ledde Monaco med 3–2 och det var fördel för det lilla furstendömets bidrag till den europeiska toppfotbollen inför åttondelsfinalsreturen i Champions League i Monte Carlo om tre veckor.

Då kom Citys lyft.

Publiken i extas

Sergio Agüero, som varit utanför laget och ifrågasatt, kvitterade med sitt andra mål i matchen, John Stones följde upp med sitt första för klubben i Champions League och Leroy Sané dunkade in 5–3.

Publiken var i extas, samma publik som buade ut City efter den första halvleken.

När Sané fulländade Citys makalösa vändning i slutet var colombianske skyttekungen Rademel Falcaos två mål – det andra en underbar lobb – och underbarnet Kylian Mbappes ett för Monaco förmodliga helt glömda.

Men knappast Wilfried Caballeros straffräddning när Falcao klev fram till punkten vid ställningen 2–1 till Monaco. Utan den räddningen är det tveksamt om City lyckats moralisera den anda och energi som ledde till upphämtningen och tvåmålssegern.

– Vi kan njuta i några dagar av den här galna segern, men vi har inte vunnit något än. Jag gjorde ett misstag i första halvlek, men varken jag eller laget gav upp, säger Caballero till Viasat.

"Galen match"

– En galen match. Många mål, några mål som var svåra att ta, inte minst för mig personligen. Vi har spelat bra sista tiden, ville hålla nollan, men det gjorde vi inte. Men det viktigaste var att vi vann och att vi åker till returen med två mål upp, säger försvararen John Stones till Viasat.

För honom var 4–3-målet både historiskt och efterlängtat. Det var Stones Falcao kollrade bort innan colombianen lobbade in sitt andra mål.

– Det var ren och skär glädje vid målet. Jag har sett Champions League sedan jag var liten grabb. Att få göra sitt första mål gör mig stolt.

Förlust för Pohjanpalos Leverkusen

Nästan lika målglatt var det i Leverkusen där Atlético Madrid tog ett fast grepp om en plats i kvartsfinalspelet. Atlético vann med 4–2. Saul Niguez, Antoine Griezmann, Kevin Gameiro och Fernando Torres såg till att ge spanjorerna ett utmärkt utgångsläge inför returen hemma på José Calderón.

Karim Bellarabi och ett självmål av Stefan Savic gav Leverkusen två mål.

Joel Pohjanpalo tillbringade första halvleken på Leverkusens bytesbänk, men fick hoppa in på plan i den andra. Han ersatte Bellarabin i matchens 66:e minut.