Stina Nilsson är det allra största svenska guldhoppet i VM i Lahtis, enligt nyhetsbyrån TT:s lista:

1) Stina Nilsson, sprint, fristil.

Förutom ett fall och en bruten stav har Stina Nilsson sopat rent i sprint i vinter. Och gång på gång har hon lämnat värsta konkurrenten Maiken Caspersen Falla efter sig. En av mästerskapets största favoriter.

2) Sprintstafett, damer, klassisk stil.

Stina Nilsson blir förstås ankare även i sprintstafetten. Ny stor svensk guldchans oavsett om hon får Hanna Falk eller Ida Ingemarsdotter vid sin sida.

3) Charlotte Kalla, skiathlon.

Med sin andraplats på 10 km klassiskt i VM-genrepet i Otepää visade Kalla att hon är en stor medaljkandidat på distansen. Men Marit Bjørgen känns för svår. Kanske kommer i stället Kallas största guldläge på inledande skiathlon.

4) Damstafett.

OS i Sotji var ett undantag, men annars brukar Norge alltid vara för svårt. Nu saknar norskorna Therese Johaug, samtidigt som Stina Nilsson har utvecklats som distansåkare. Läge för skräll?

5) Herrstafett.

Sverige har varit tvåa bakom Norge i de tre senaste VM-stafetterna. Mycket talar för en repris den här gången, men om de svenska herrarna är i form kan de förstås utmana om guldet.

6) Johan Olsson, 15 kilometer, klassisk stil.

Har visat förr han kan dyka upp som gubben i lådan och vara i toppform på mästerskap. Kan 36-åringen lyckas igen? I så fall är det troligen på distansen där han är regerande mästare. (FNB–TT)