Årets kampanj går under temat Drömmarnas simmånad och syftet är att uppmuntra alla att testa olika vattenmotionsformer i den lokala simhallen.

Redan under sportlovsveckan kan man testa på att simma med simfenor i Vasa simhall på onsdag och fredag mellan klockan 9 och 15. För de lite yngre men ändå simkunniga simhallsbesökarna sätts en aktivitetsbana upp i hallens 25-meters bassäng på torsdag.

– I och med att banan var så populär i fjol så lönar det sig att vara beredd på rusning och köbildning, säger simhallens serviceförman Sari Kivelä.

Söndagen den 12 mars arrangeras vattenmotionsaktiviteter för alla åldrar i simhallen. Då får besökarna bland annat prova på paddling, vattenpolo och dykning med dykarutrustning. Dessutom är det fritt inträde till simhallen och till hallens gym.

– Dagen är en del av många avgiftsfria idrottsevenemang som ordnas i samband med Finlands 100-års jubileum, säger Kivelä.

Under dagen finns Vasa Simsällskap, dykarföreningen Delfin och Bothnia Gulf Divers på plats för att förevisa de olika aktiviteterna för alla intresserade.

Vasa stads idrottsservice ordnar även vattengymnastik under dagen.

Under hela mars månad ordnas avgiftsfria simteknikkurser i bröst- och frisim för vuxna varje måndag klockan 18. Ingen förhandsanmälan krävs.

För barnen ordnas en vattenidrottsklubb mellan den 21 mars och 2 maj varje tisdag klockan 15.30. Deltagarna lär sig olika simtekniker, livräddning, hopp och dykningar. Anmälan till klubben sker via Vasa stads webbplats senast den 15 mars och klubben har en avgift på 37 euro.