– Visst är det en viktig match, det är inget vi sticker under stol med. Samtidigt är det inte världens viktigaste händelse. Jag tycker pojkarna har hanterat situationen bra, säger Jori Isomäki.

Blue Fox möter ÅIF borta i Sibbo i grundseriens sista drabbning. Resan söderut började redan på fredag och rävarna övernattade i Tammerfors.


Ett positivt besked som laget fick redan i bussen i går var att Josba stal en poäng hemma mot SB Vaasa. Det innebär att dagens motståndare inte längre kan nå slutspelet. Hade Josba åkt på förlust skulle ÅIF ha haft en kvartsfinalplats inom räckhåll. Nu har laget inget att spela för, vilket förstås kan gynna Blue Fox.

– Det är klart att det är bättre för oss. Laget som klagar oss, LeBa, har också en motståndare som inte har något att spela för. Det är bra att båda har samma förutsättningar i sista omgången.


En lite lurig sak med innebandyettan är att det är inbördesmöten, inte målskillnad, som avgör vilket lag som drar det längre strået i händelse av lika många poäng. För Blue Fox är det en bra sak. Laget har plusstatistik på LeBa och det innebär att det räcker med kryss i dagens match.

– Men det är inte så stor skillnad, det går inte att gå in för oavgjort i en innebandymatch, säger Isomäki.


På spelarsidan saknas Niklas Paul som är sjuk och Johnny Fredriksson som är långtidsskadad. Exakt hur kedjorna kommer att se ut är ännu inte klart.

– Kallvik och Saaristo spelar i ettan. Men vem som spelar med dem och vem som tar Pauls plats i tvåan har jag inte bestämt. Men det är bara en match kvar och det är klart att det kommer bli mycket speltid för våra toppgubbar, säger Isomäki.