Joel Pohjanpalo fick en bra start på säsongen, men stoppades av en skada.

Efter återkomsten har han bara fått spela sex minuter i de tolv matcher där han varit tillgänglig. I de fyra senaste matcherna har han inte ens fått sitta på bänken, utan har stått helt utanför truppen.

Mitt under Pohjanpalos period på läktaren bytte Leverkusen tränare. Roger Schmidt fick sparken och Tayfun Korkut tog över. Trots att Pohjanpalo inte tagit plats ens på bänken under Korkuts ledning ser han tränarbytet som ett plus.

– Då en tränare som inte ger en speltid byts ut leder det alltid till positivare tankar. Efter landskampen borde speltiden nog öka under den nya tränaren, säger Pohjanpalo.

Han förstod aldrig riktigt varför Schmidt inte litade på honom. Däremot förstår han varför Korkut låtit mer rutinerade spelare gå före.

– Den nya tränaren har bara jobbat i några veckor och han har inte hunnit göra några större ändringar i spelet. Han började lugnt, med äldre och mer rutinerade spelare som varit med om motgångar tidigare. Efter landslagsuppehållet, då vi hinner jobba mer ihop som lag, får vi se. Det blir säkert ändringar och då får jag också chansen.

Pohjanpalos optimism bygger åtminstone delvis på försiktigt positiva besked från den nya chefen.

– Han berättade för mig att han hört mycket positivt om hur jag agerat och spelat. Han sa att jag bara ska fortsätta i samma stil så blir det speltid. Och han har gillat vad jag gjort på träning.