Ägaren Terese Frantz väcktes av ett samtal från vaktfirman halv tre natten till fredag. Övervakningskameran visade att någon rotade runt i caféet. Frantz man körde genast i väg till caféet, utanför stod en bil med släpvagn. 

På släpvagnen låg en spelautomat som gärningsmännen släpat ut. Men inbrottstjuvarna hade gett sig i väg. Frantz säger att polis har sökt inbrottstjuvarna i området, men hittills utan resultat.

- Den här gången har vi bra bilder från övervakningskameran. På bilderna ser man tydligt fyra gärningsmän, säger Frantz.

Tjuvarna har tagit sig in via bakdörren, röjt runt i matsalen, förstört en mellanvägg och vält bord och stolar. Men kassan är orörd. 

Torsdagsnattens  inbrott inträffar, nästan på dagen, två månader efter det senaste illdådet då två maskerade tjuvar bröt sig in i caféet. Tesses café utsattes ytterligare för ett inbrottsförsök strax före jul. 

- Jag hoppas att polisen hittar de som har gjort det här, det gör jag verkligen. 

Två inbrott på kort tid. Vad tänker du?

- Allt det här gör mig mest irriterad. Jag tänker på det hela tiden. Nästan varje kväll undrar jag, händer något i kväll igen?

John Forslund, kriminalkommissarie på Österbottens polisinrättning, säger att gärningsmännen fortfarande är på fri fot.

Det troligen inte är frågan samma tjuvar som bröt sig in i cafeet i slutet av januari, vilket fortfarande är olöst. 

- Något har stört tjuvarna och därför lämnade stölden på hälft. Därefter har de försvunnit in till skogs. Vi har sökt med hundar i området men ännu inte hittat gärningsmännen.

Enligt polisens uppgifter har släpvagnen, som tjuvarna använde, anmälts stulen i Vasa. Bilen är registrerad i Tammerforstrakten. 

- Vi har så pass mycket information om gärningsmännen att det finns hopp om att löser det här fallet. Vi misstänker att det rör sig om åtminstone fyra tjuvar.