Röda Korset tar för en dag över Visit Vasas kiosk på torget. Det här med anledning av Veckan mot rasism, som pågår som bäst. Bland annat har man bjudit in olika österbottningar med invandrarbakgrund.

-Vi vill skapa en mötesplats dit alla Vasabor kan komma, och kanske lära känna någon med en annan bakgrund, säger Nina Stubb, mångkulturutvecklare på Röda Korset.
Man bjuder på kaffe och saft, och delar ut ballonger till barnen. Det kan också hända att Röda Korsets maskot, Reddie-hunden, dyker upp.

Klockan 12 blir det ett "Dance battle", alltså en slags dansutmaning. Där deltar dansare från dansskolan Kipinäs hiphop- och breakdancegrupper, samt dansare från Ritz Lindy Hoppers. Det hela blandas med afrorytmer.

-Egentligen är dansutmaningen öppen för alla som vill dansa. Vi har tänkt att det ska bli ett slags dansparty, säger Stubb.

Man har även en dj på plats under dagen.

På plats vid kiosken finns medlemmar från Röda Korsets finska och svenska avdelningar i Vasa.

Selfies från evenemanget passar utmärkt att tagga med Veckan mot rasisms egen tagg, #jagbestämmer.

-Vi vill få Vasa att bli en mer välkomnande stad. Var och en kan fundera hur man kan göra stan bättre. Kanske är det genom att lära känna nån med invandrarbakgrund, eller genom att agera om man ser rasism på gatan, säger Stubb.