Snabbast var Mercedesföraren Bottas stallkamrat Lewis Hamilton. Tvåa var Räikkönens stallkamrat i Ferrari, Sebastian Vettel.

Bottas förlorade mot Hamilton med 0,293 sekunder, Räikkönen 0,845 sekunder. För Hamilton blir det 62:a gången han startar från första startrutan imorgon

– Veckoslutet har varit fantastiskt så långt. Jag är stolt över stallet. De har jobbat hårt före säsongen. Också Valtteri har jobbat fint, sade Hamilton på en presskonferens.

Vettel sade att Ferrari har en bra bil.

– Jag är inte helt nöjd med hur jag körde, sade han.

Inte heller Bottas var nöjd med sin prestation.

– Det var inte en ideal placering. Jag kunde inte köra perfekta varv. Men jag är ändå stolt över vårt stall. Det hårda arbetet har lönat sig och vi kämpar helt i täten, sade Bottas.

Räikkönen klagade till sitt stall under tidsträningen över hur baken på hans bil betedde sig.

– Det var problem med den i början av racet, men inte längre i slutet, sade Räikkönen i en intervju till MTV efter kvalet.

– Bilen kändes helt bra, men jag kanade hit och dit. Jag lyckades inte riktigt med körningen, sade Räikkönen till MTV.

Ricciardo körde av

Red Bulls holländska förare Max Verstappen var femte i kvalet. Hans austaliska stallkompis Daniel Ricciardo körde av banan och kolliderade med vallen, men skadade sig inte.

Haalsstallets Romain Grosjean kom sexa. McLarens spanska stjärna Fernando Alonso lyckades inte ta sig till den sista tidsträningen.

Formel 1-tävlingen körs i morgon bitti finsk tid.