Clinton twittrade flera gånger om frågan efter att Republikanerna drog tillbaka lagförslaget precis innan representanthuset skulle rösta om det.

Clinton säger bland annat att det var en seger för alla som tycker att en förmånlig hälsovård är en mänsklig rättighet. Men hon sade också att kampen ännu inte är över. Dessutom delade hon berättelser om människor som enligt henne skulle ha lidit av reformen.

Trump: "Jag sade inte att Obamacare ersätts på 64 dagar"

Att avskaffa Obamacare var ett av Republikanernas viktigaste vallöften. Också president Donald Trump lovade i sin egen valkampanj att ersätta systemet med ett bättre system. Webbtidningen

Politico skriver att Trump lät förstå att försöket att ersätta Obamacare inte är det sista.

– Jag har varit här (som president) i, vaddå, 64 dagar? Jag har aldrig sagt att reformen slopas och ersätts på 64 dagar. Jag har tid, sade Trump till journalister efter att lagförslaget dragits tillbaka, enligt Politico.

Men under sin kampanj svor Trump på att hälsovårdsreformen ersätts mycket snabbt. Dessutom ingick slopandet av Obamacare i en plan som beskriver Trumps mål under hans första hundra dagar som president på Vita husets webbplats.

CNN rapporterade att representanthusets talman Paul Ryan sade USA kommer att leva med Obamacare under en överskådlig framtid. Trump hade enligt CNN försökt pressa amerikanerna att rösta för förslaget genom att meddela att om lagförlaget inte godkänns kan Obamacare få fortsätta.

Sedan Obamacare trädde ikraft 2010 har kring 20 miljoner amerikaner fått en sjukförsäkring. Lagen minskade andelen amerikaner som saknar försäkring till den lägsta nivån någonsin.