Säsongens första deltävling i VM-serien stärkte förhandstipsen om att Mercedes och Ferrari är steget före resten, men ganska jämnstarka sinsemellan. Sebastian Vettel körde snabbast av alla i sin Ferrari, medan Lewis Hamilton i sin Mercedes slutade tvåa. Bottas var bara några sekunder efter stallkamraten Hamilton och hade drygt 20 sekunder ner till fyran Räikkönen.

Ferrari tog inte hem ett enda lopp förra säsongen, men verkar nu vara tillbaka i den absoluta tätstriden.

– Bilen fungerade bra och stallet jobbade utmärkt, säger Vettel efter sin 43:e seger i karriären.

Vettel tog ledningen efter att han och Hamilton gått in för däckbyte ungefär samtidigt. Hamilton fastnade bakom Red Bull-föraren Max Verstappen och Vettel kom in framför honom från depån. Hamiltons Mercedes fungerade inte perfekt.

– Vi hade däckproblem, inget fäste. Det var därför depåstoppet måste göras i ett tidigt skede. Sen fastnade jag i trafiken. Men det är så det är ibland, säger Hamilton som startade först.

Bottas har noll deltävlingssegrar på meritlistan, men är nu uppe i tio pallplatser. Han tycker att Ferraribilarna som helhet var steget före Mercedes.

– Det gick riktigt fint, men vi måste jobba ännu hårdare. Det är jag redo för. Jag började med en pallplats och vi klarar säkert av att bättra på, så jag ser ivrigt fram emot kommande tävlingar, säger Bottas.

Fyran Räikkönen tycker att han stod för en stabil, men onödigt jämntjock insats.

– Placeringen var en besvikelse, men vi fick många lärdomar och förstår nu bilen bättre. Vi har ett starkt paket och många bra detaljer att bygga vidare på, säger Räikkönen.

I slutet av loppet överraskade han och körde hela tävlingens snabbaste varv, en indikation på att Ferraris fart är grym.

– Vi hade lite problem med understyrning med den första däckserien. Efter bytet kändes bilen, med de mjuka däcken, mycket bra, säger Räikkönen.