Samba Sillah dunkade in 1–0 till hemmalaget efter bara sex spelade minuter innan Timo Viljanen kvitterade fyra minuter senare. Eeti Ämmälä svarade med samma medicin och fyra minuter efter kvitteringen stod det 2–1.

Resultatet stod sig i paus och i andra halvlek höll VPS undan länge innan Joona Kari kvitterade i den 79:e minuten. Delade poäng mot jumbon betyder att VPS har tio poäng i sammandraget, lika många som AC Oulu, TPV och KuPS. VPS ligger före TPV på grund av bättre målskillnad men bakom både KuPS och Oulu, AC har dessutom en match mindre spelad.

I den sista och avgörande matchen möter VPS Oulu på bortaplan medan TPV och KuPS gör upp i Kuopio. Trots en 1–0 förlust kan VPS ta sig vidare men då krävs det att TPV vinner med minst tre mål i Kuopio.

Fotboll A-juniorernas FM-serie, kval: VPS – FC Haka/Härmä 2–2 (2–1)