Släckningen kommer att fortsätta långt in på dagen, uppgav Mellersta Nylands räddningsverk tidigt på morgonen.

Rosendals handelsväg är den tidigare Gjuterivägen.

Räddningsverket har inga uppgifter om att någon skulle ha skadats, men byggnaden som brinner och materialet som fanns i den har förstörts.

Larmet om den stora branden kom cirka tjugo före ett i natt. Enligt de första uppgifterna var det en industrifastighet som brann.

Mycket material

I ett pressmeddelande uppger räddningsverket att det är bland annat trä, papper, papp och energiavfall som brinner på omlastningsstationen. Enligt räddningsverket rör det sig om anmärkningsvärt mycket material, vilket gjorde att branden var kraftig i startskedet och kommer att fortsätta länge.

Materialet mellanlagrades i en byggnad som var öppen mot innergården. Brinnande material spreds med vinden ut på gården. Där fanns enligt räddningsverkets uppskattning 150–200 stora fordon samt containrar och arbetsmaskiner. Räddningsverket uppger att man lyckades skydda fordonen trots de svåra förhållandena, men att en del av containrarna började brinna.

Hittills har brandmännen lyckats dämpa lågorna. Tio släckningsbilar och tio tankenheter deltar i släckningen.

Rök stör trafiken

Röken från branden orsakar olägenheter i trafiken långt in på morgonen, uppger Helsingforspolisen på Twitter. Enligt polisen stör röken trafiken på Tusbyleden vid Ring III.

Körhastigheten i området har sänkts till 60 kilometer i timmen enligt Trafikverket.