Debbie för med sig häftiga regn och stormvindar och tusentals hushåll är utan el. Debbie har klassats som en fyra på den femskaliga stormskalan.

Debbie slog tidigare till mot de populära turistöarna Whitsundays utanför kusten. Enligt The Guardian har det kommit rapporter om tak som har rivits loss av stormen och cirka 23 000 hushåll är utan el i Mackay och Whitsundays.

– Det kändes som om vi har varit under ett godståg största delen av natten, sade Cameron Berkman som är på semester på ön Hayman till ABC News.

Stormen anses vara den värsta på många år i området. Meteorologer jämför den med cyklonen Yasi som 2011 rev upp hus med grunden och förstörde hundratals byggnader.

Enligt The Guardian är myndigheterna oroade över vilka skador stormen kan ställa till med på grund av att den rör sig så långsamt. En storm som rör sig långsamt men har mycket kraftiga vindar har mera tid på sig att förorsaka skador.

"Stanna inne"

Vindhastigheten kan stiga till 75 meter per sekund och myndigheterna har uppmanat invånarna att hålla sig inomhus. I norra Queensland har närmare 400 skolor och daghem stängts.

Myndigheterna uppmanar också folk att ta det lugnt om de hamnar i stormens öga.

– Gå inte ut om ni märker att ni är i stormens öga. Förödande vindar kan komma från vilket hålls som helst när som helst, varnade meteorologerna.