Chokladmousse, rabarberpaj och självklart åländsk pannkaka. I restaurang Smakbyn på Åland lagar kocken Michael Björklund sina favoritdesserter och bakverk.– En dessert är pricken över i efter en god middag. Jag är mån om att när jag äter sött, ska det vara riktigt gott, säger Björklund.
HSS Medias fotograf Linus Lindholm fotograferar sötsakerna. Resultatet blir en kokbok fylld av sötsaker och utgivningen sker i höst. Skribent är HSS Medias reporter Linda Forth, medan Smakbyns grafiker Elin Nyman gör bokens layout.
Förutom recept och tips innehåller boken möten med en rad olika experter. Även flera österbottningar medverkar.
Michael Björklunds och HSS Medias första gemensamma kokbok "Mickes fisk" utkom förra hösten och belönades med första pris i Måltidsakademiens kategori för nordisk måltidslitteratur.
Lokalt
29.3.2017
Micke bland glassar och chokladfondanter
Den här veckan pågår fotograferingen av desserter och bakverk. I höst ger Michael Björklund och HSS Media ut en ny kokbok.