Chokladmousse, rabarberpaj och självklart åländsk pannkaka. I restaurang Smakbyn på Åland lagar kocken Michael Björklund sina favoritdesserter och bakverk.– En dessert är pricken över i efter en god middag. Jag är mån om att när jag äter sött, ska det vara riktigt gott, säger Björklund.

HSS Medias fotograf Linus Lindholm fotograferar sötsakerna. Resultatet blir en kokbok fylld av sötsaker och utgivningen sker i höst. Skribent är HSS Medias reporter Linda Forth, medan Smakbyns grafiker Elin Nyman gör bokens layout.

Förutom recept och tips innehåller boken möten med en rad olika experter. Även flera österbottningar medverkar.

Zoom

Chokladfondanter är en av de godsaker som Michael Björklund bjuder på i sin kommande bok. Foto: Linus Lindholm



Michael Björklunds och HSS Medias första gemensamma kokbok "Mickes fisk" utkom förra hösten och belönades med första pris i Måltidsakademiens kategori för nordisk måltidslitteratur.