Enligt källorna kunde den amerikanska attacken bestå av missiler och bomber, men också cyberinsatser. Enligt källorna har USA två örlogsfartyg cirka 500 kilometer från Nordkorea och båda har förmågan att avfyra Tomahawk-kryssningsrobotar.

Dessutom har USA bombplan på Guam i Stilla havet som är redo att slå till mot Nordkorea om det behövs.

En källa från Vita huset säger till nyhetsbyrån AFP att det inte längre handlar om huruvida Nordkorea kommer att genomföra ett nytt test, utan när de gör det.

Nordkorea har varnat för att "något stort" är på gång. Det spekuleras i att landet förbereder en raketuppskjutning, eller ännu ett kärnvapentest för att högtidlighålla landets grundare Kim Il-Sungs 105-årsdag – Solens dag – på lördag.

Amerikanska regeringskällor har uppgett att Nordkorea placerat en kärnladdning i en tunnel och att den är redo för att avfyras.

Trump: Nordkorea hanteras

USA:s president Donald Trump sade under en presskonferens på torsdagen att Nordkorea är ett problem som kommer att hanteras.

Dessutom uppmanade han Kina att ingripa.

– Jag har stort förtroende för att Kina kommer att hantera Nordkorea. Om de är inkapabla att göra det kommer USA tillsammans med sina allierade att göra det, skrev Trump på Twitter.