Om du vann 1 miljon euro - vad skulle du göra då?
– Jag skulle unna mig business class på långflyg! Ge bort lite pengar och investera. Men förutom det, så har jag de senaste åren alltid kommit fram till samma svar på den här frågan hur mycket eller lite jag än funderar på den. Jag skulle inte ändra på riktigt någonting med mitt liv just nu fast jag hade en miljon. Jag älskar att ha det simpelt i vardagen och simpelt på resor.

Vilken är världens bästa raggningsreplik?
– Använder någon ens raggningsrepliker mer? Jag ogillar verkligen när någon försöker för mycket, uppenbart eller desperat. Raggningsrepliker känns ju väldigt cheesy. En djup och lång ögonkontakt med ett hej är nog den bästa början fortsatt med lite humoristiskt småprat.

Har du en dold talang?
– Vi alla finländare har ju en stark, dold talang vi glömmer och inte så ofta skryter om, SISU!

Vilken superkraft önskar du att du hade?
– Orädd. Tänk den superkraften! Orädd för att misslyckas, orädd att skada sig eller dö, orädd vad andra tycker och tänker, orädd för vad som kan hända, orädd för livet! Det vore en fantastisk superkraft.

Vilken onödig pryl har du köpt som du inte ännu slängt?
– Jag är en sån som googlar och söker fakta om allt innan jag köper det för jag hatar just den där känslan av att jag slösat pengar på något fullständigt dumt och onödigt jag har noll användning för. Så jag kommer faktiskt inte att tänka på något.

Varför har du ingen tatuering?
– Största orsaken är väl att jag som yngre alltid ville bli fotomodell och det kan vara en nackdel med tatueringar då. Men också för att jag har sådan himla beslutsångest. Jag skulle aldrig kunna göra ett beslut över vad jag vill ha på min kropp livet ut.

Hur gör man dig riktigt förbannad?
– Riktigt superförbannad blir jag aldrig. Men jag kan bli riktigt trött på snåla människor som använder sig av andras givmildhet men själva hittar på ursäkter när det är deras tur att betala. Jag blir också löjligt irriterad på folk som ljudligt tuggar, smackar, snarkar eller andas högt. Det råkade jag faktiskt läsa om på Facebook här om dagen, det kallas misophonia.

Vilken låt ger dig omedelbart fredagsfeelis?
– Kungs (vs. Cookin' on 3 Burners) med "This girl".

Vad ser du på just nu?
– Jag är faktiskt ingen som kollar så mycket videor eller serier, däremot är jag "superhooked" på Instagram och tillbringar alldeles för mycket tid där.

Vad skulle du säga om du fick ge ditt tonårsjag ett råd?
– Tro på dej själv. Stå rak i ryggen, hållningen är så viktig. Lyssna inte på skitsnack. Fortsätt vara dig själv och gör vad du vill fast det ibland betyder att du kommer göra det ensam. Och det är okej du inte vet vad du vill, lev och lär. Våga leva det liv du vill ha. Arbeta hårt och spara ihop allt du kan. Jag lovar att ditt lilla modiga beslut att resa iväg på vad du trodde skulle bli en liten resa, och lämna det enda livet du vet bakom dig för att komma ut ur din "comfort zone" och utmana dig själv i obekväma situationer, kommer få dig att växa till en person du aldrig skulle blivit om du stannat hemma. Du kommer få uppleva så många otroliga år som du aldrig ens kunnat drömma om så länge du bara vågar säg ja till alla chanser och vågar lita på främlingar. Tänk inte så mycket, bara lev.

Bloggar från Danmark

  • Jessica "Pezsi" Edström är 25 år.
  • Kommer från Jakobstad.
  • Jobbar som modell och driver bloggen peszi.com som hon beskriver som "Svenskfinlands blondaste blogg".