Boston besegrade Ottawa med 3–2 efter förlängning och reducerade matchserien till 2–3 i segrar. Lagen möts följande gång natten till måndag finsk tid.

Sean Kuraly, som spelade sin första NHL-match i november, gjorde två mål i matchen, inklusive segermålet vid 70.19 spelat. Det var hans första fullträffar i NHL-slutspelet.

– Nu känns det jättebra. Vi lyckades hålla serien i liv och det var vi ute efter, sade Kuraly enligt NHL:s webbplats.

Kuraly lyftes in i laguppställningen eftersom Ryan Spooner inte var alldeles frisk.

– En dörr stängs och en annan öppnas. Kuraly fick chansen och utnyttjade den. Vi behövde honom i kväll och han hade energin som behövdes, sade Bostontränaren Bruce Cassidy.

Nu finns fortfarande en chans för Boston att gå vidare från matchserien som avgörs i bäst av sju matcher.

Washington tog hem segern mot Toronto på hemmaplan med 2–1 i den femte matchen mellan lagen. Därmed leder Washington med 3–2 i matcher och har chansen att gå vidare i nästa match, som också den spelas natten mot måndag.

Matchen avgjordes efter drygt en minuts förlängning när Justin Williams fastställde slutresultatet.

Washingtons Alexander Ovetjkin låg på isen i flera minuter efter att ha fått en smäll av Torontos forward Nazem Kadri. Han fick hjälpas av isen när ett par minuter var kvar av första perioden men var tillbaka i spel redan i andra periodens inledning.