USA vann finalen med 4–2 (2–0, 2–1, 0–1 ).

USA kopplade greppet om segern tidigt då Josh Norris satte matchens första mål efter knappa fyra minuters spel. USA utökade ännu till 2–0 mot slutet av första gången genom Joel Farabee.

Det amerikanska övertaget fortsatte i den andra perioden och Farabee utökade till 3–0. Finland gjorde alltför många misstag i den egna försvarszonen och de ettriga amerikanerna var effektiva. Finland kom ändå in i matchen på nytt då Eemeli Räsänen reducerade till 1–3 med ett skott från blålinjen.

I tredje perioden tog Finland ut målvakten flera minuter före slutsummern för att jaga en reducering och det gav resultat: Urho Vaakanainen fick pucken i mål efter ett horribelt misstag från den amerikanske målvakten Dylan St. Cyr. Fler mål än så blev det ändå inte och USA fick fira ett välförtjänt guld.

Det var tredje året i rad som Finland spelade i VM-final för under 18-åringar. Finland har vunnit tre VM-guld i den här åldersklassen.