Från och med nu kan man arrendera Vasa stads odlingslotter. Staden har lotter i Hemstrand på Ainogatan, på Högbacken på Älgvägen, i Gamla Vasa på Västra Långgatan och i Sunnanvik på Sunnanviksgatan.

En odlingslott är tio meter gånger tio meter och kostar 25 euro per säsong.

Det är Vasa stads grönområdesenhet som har hand om lotterna. Grönområdesenhen finns på Strandvägen 5, där man också skriver arrendekontraktet.

Den som vill ha en odlingslott i sommar kan besöka byrån från och med nu fram till den 30 september. Byrån är öppen klockan 8– 11 och klockan 12– 16 i april– juni. Andra månaderna ska man ringa före besöket.

Det går inte att reservera eller arrendera odlingslotter per telefon. För att få ett arrendekontrakt krävs att man besöker byrån och har med sig sitt id-kort.

Om du vill att jorden på odlingslotten ska bearbetas före det är dags att så, ska du ta kontakt med grönområdesenheten före den 9 juni.

Kontraktet gäller för ett år i gången. Grönområdesenheten skickar räkningen på vårvintern. Om man betalar den får man odla samma lott också nästa säsong.

Om man vill bearbeta lotten redan på hösten, inför följande vår, kan man arrandera en ledig lott före oktober och betala hyran före årets slut.

Mer information och aktuella telefonnummer finns på Vasa stads webbplats.