Singeln "Nattfilen" släpptes den 26 april och är en del av ett kommande debutalbum.

Den öppna landsvägens möjligheter förknippas ofta med den amerikanska drömmen. När österbottningen tar körkort är förväntningarna stora att världen även här ska öppnas upp i gammal Kerouac-anda. Men österbottningen möter både en fysisk och själslig återvändsgränd - vägarna leder ingenstans och de omges av en allt mer öde landsbygd. Trots detta ger sig österbottningen gång på gång ut på vägarna utan att vilja se det meningslösa och ekologiskt destruktiva i att göra så. Månskensbondens nya singel, "Nattfilen", handlar om att köra bil i Österbotten.

Markus Bergfors från Vasa blev Månskensbonden efter att ha tagit flyttlasset fram och tillbaka över Bottenviken en gång för mycket. Flängandet skapade en språklig identitetskris, och efter att enbart skrivit på engelska började han utforska den dialekt han växt upp med.

Ur detta kom historier han inte kunnat berätta tidigare, om en uppväxt och en hemtrakt präglad av tudelningen mellan plikt och längtan, finskt och svenskt, indiemusik och bönehus, mopeder och böcker, landsbygd och stad.