– Slutsatsen är att det inte hände så mycket. De stora frågorna som flexibilitet på arbetsmarknaden finns inte där. Hållbarhetsgapet adresserar man inte alls. Hänger man fast vid de här bilderna Juha Sipilä (C) visade har man inte mycket under fötterna när man påstår de här sakerna, säger Djupsund.

Han säger sig vara fascinerad av en bild Sipilä visade där hållbarhetsgapet var fyra miljarder. Vårdreformen skulle fixa tre miljarder.

– Jag har inte hittat en enda expert som säger att vårdreformen kommer att spara pengar. Snarare säger de att det blir plusminusnoll eller rentav minus.

Regeringen är luddig kring de stora frågorna och hänger fast vid saker som inte har trovärdighet, och petar hit och dit med enskilda miljoner, lyder Djupsunds analys.

– Men litet mera pengar har regeringen strött ut än jag trodde. Det är ett steg mot sökande efter mera popularitet i efterdyningarna av de taskiga valresultaten som regeringspartierna hade.

Djupsund säger att regeringen försöker ge en bild av att det händer mycket.

– Man signalerar att man satsar. Sedan är det en annan femma hur mycket man satsar.

Djupsund säger att det är en underlig signal statsministern ger när han säger att han tycker att regeringen skulle ha klarat sig utan fler ministrar.

– Han underkänner för sitt eget vidkommande den kompromiss de har gjort.