Över tusen renar ska förflytta sig från vinter- till sommarbete genom Finnmark och bland annat ta sig simmande från fastlandet till ön Kvaløya. Vandringen förväntas ta mellan sex och nio dygn.

Det här kommer att sändas direkt i norsk tv i sju dygn. Räcker vandringen längre än så fortsätter NRK sända på webben.

Sändningen började i måndags och fenomenet slow tv levde verkligen upp till sitt namn, för starten var minst sagt trög. Renhonan som ledde flocken (det är alltid en hona som leder) vägrade röra på sig och tv-teamet och tittarna fick tålmodigt vänta tills något började hända.

Tv-teamet använder sig bland annat av drönare och skotrar. I teamet ingår även en ren vid namn Muzet. Sedan december har han tränats för uppgiften. Han bär en kamera på sitt huvud och ska visa tittarna hur vandringen ser ut från hans perspektiv.

Renarna har vandrat från vinter- till sommarbete i hundratals år. Syftet med direktsändningen är att göra en okänd del av Norges vardagsliv känt för resten av invånarna, säger NRK.

Det är långt ifrån första gången som NRK gör slow tv. Det här är det elfte projektet. När NRK sände direkt från en tågresa mellan Oslo och Bergen 2009 följde tittarna med i sju timmar i sträck.

Sändningen avslutas på torsdag, 27 april.