Goda nyheter för alla glassälskare! I sommar ska vi klä oss i sköna och bekväma plagg. Det säger Henrietta Nylund som driver mode- och skönhetsbloggen henriettas.fi.

– Sommarens plagg är lösa och luftiga men döljer inte formerna, säger Nylund.

Bekvämt är ju aldrig fel, speciellt inte om man vill avnjuta en lonkero och en hamburgare i kvällssolen. Nylund visar exempel på sommarens trender i två outfits.

Zoom

Ett par sköna och slitna "mammajeans" i ljus tvätt är rätt i sommar. Till det har Henrietta Nylund valt en vit, luftig blus med nakna axlar och vita sneakers. Foto: Mikael Nybacka



"Mammajeansen" har varit trendiga hela vintern och våren och den trenden fortsätter i sommar. I sommar får mammajeansen gärna vara slitna i en ljus tvätt. Till jeansen har Nylund valt en vit, luftig blus med nakna axlar och vita sneakers.

Zoom

Volanger är inne i sommar. Man ska bara komma ihåg att volangerna framhäver och förstorar, menar Nylund. Foto: Mikael Nybacka



Den andra outfiten består av en vit blus med volanger, som är en stor trend i sommar. Till det har Nylund valt ett par bekväma "slackers", pyamasbyxor i kostymmodell.

– Byxorna funkar lika bra hemma till vardags som på fest.

Till det har Nylund ett par skor i en mix av loafer- och ballerina-modell i en puderrosa nyans.

– Jag tycker att skorna ska vara lätta att ta på sig och man ska inte behöva knyta några band.

Just rosa är en trendfärg i sommar, och allt från cerise till puderrosa funkar.

Zoom

Rosa är sommarens stora trendfärg. Foto: Mikael Nybacka



– Rosa är en härlig färg tycker jag. Det är en lätt färg som många kan ta till sig. Det är genast lite svårare med exempelvis gult eller chockgrönt.

Utöver volanger och rosa är blommigt också trendigt just nu. I sommar kommer vi säkert att se broderade detaljer på blusar och byxor, menar Nylund.

– Broderier är en intressant detalj.

Flyttar snart till Vasa

  • Henrietta Nylund är 18, snart 19 år.
  • Studerar till frisör på Yrkesakademin, blir klar i maj.
  • Bor i Solf men flyttar till Vasa med sin pojkvän så fort deras lägenhet är färdigrenoverad.


HENRIETTAS BONUSTIPS!
Äger du inget strykjärn? Ogillar du att stryka kläder? Gör då som Henrietta Nylund gjorde innan intervjun och fotograferingen! Häng upp plagget på en galge mot en plan yta, exempelvis en vägg. Spreja plagget med en sprayfalska och föna sedan plagget uppifrån neråt med en hårfön. Voilá!