Norma John, det vill säga Leena Tirronen och Lasse Piirainen, var naturligtvis besvikna över utgången, men nöjda över hur framförandet av balladen Blackbird, som de själva har skrivit, gick.

Båda försäkrade att de var medvetna om att det kan gå så här eftersom allt hänger på åsikter och intuition i musiktävlingar. På scenen gick allt som det skulle.

Hela tävlingen kändes så overklig att Piirainen inte riktigt kom ihåg vad han tänkte då han hörde att duon inte fanns med bland dem som gick vidare.

– Det gick så fort att man inte hann tänka på någonting, tillade Tirronen.

Det här var nu tredje gången i rad som Finland inte lyckades ta sig till final. Norma John uppmanade finländarna att inte deppa. För duon har tävlingen varit en "supermäktig" upplevelse som de rekommenderar också för andra. De gav också goda råd till dem som överväger att tävla om att få ställa upp för Finland nästa år.

– Tänk inte på vad som förväntas nästa år, hurudan låt som kan ta sig till final. Det är helt onödigt, gör goda låtar i stället, och gör många, sade Piirainen.

Piirainen tycket att det var förvånande att de som "musikens hantverkare" lyckades ta sig ända till schlager-EM.

– Vi är ett indieband, vi gör allt själva, och här är vi nu, i schlager-EM i Kiev.

Norma John tror att erfarenheterna från Kiev gör det lättare att fortsätta karriären. Också utomlands. Men det kräver mycket jobb.

Men just nu är det inte bråttom. De tänker stanna i Kiev och följa med finalen. Piirainen har en egen favorit.

– Det är Portugal, det kan jag säga direkt. Låten får mig att gråta varje gång.

Sverige vidare

Bland de som tog sig vidare på tisdagen finns Sveriges Robin Bengtson med låten I Can't Go On. De övriga finalisterna är Moldavien, Azerbajdjan, Grekland, Portugal, Polen, Armenien, Australien, Cypern och Belgien. Finalisterna utvaldes med publikröster och av nationella juryer.

På torsdag är det dags för den andra semifinalen då ytterligare tio länder går vidare till finalen. Dit går också traditionellt de fem stora schlager-EM-länderna Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien. Också värdlandet Ukraina är automatiskt med i finalen som börjar klockan tio på lördag kväll.