LADDA TELEFONEN MED BENEN
Cykelveckan i Vasa fortsätter på fredag och då får alla cykelsugna testa att ladda sin telefon med en motionscykel. Knäpp på hjälmen och ta sikte på stadsbiblioteket klockan 10–17. Arrangörer är Energybusters go Fungineering och What The Finland.

KARAOKEDANS
WS Arena ordnar ett efterfrågat event: Karaokedans. Det är upp till dig om du vill sjunga punk, rock eller tango. Ta steget från din privata scen i duschen och låt strålkastarna falla på dig inför dansant publik. Fredag klockan 19.

KAOSARTAT
De svenska systrarna Kronlöf som tillbringat många kvällar på Hullu Pullo kommer till Vasa tillsammans med Thom Gisslén för föreställningen "Familjen Kaos". Fredag och lördag klockan 19 på Wasa Teater.

MELANKOLISK POP
Den svenska indieartisten Moto Boy släppte sitt fjärde album "New music" i våras och kommer tillbaka till Vasa. Men först på scen står Fanny (Fanny Forsander) som skapar ett unikt sound med sin röst och några få instrument. Ritz, fredag klockan 20.

KÄLLARROCK
Först ut är The Chairmen som spelar rock inspirerad av 1960- och -70-talen. Sedan tar crimson Peak över och spelar mörk folk rock på The Doo-Bop Club. Fredagens rockkväll börjar klockan 22, men dörrarna öppnar 21.

METALKVÄLL
Två band från Jakobstad gästar Brödfabriken. Nighons musik är inspirerad av filmmusik och extrem metal som kokas ihop till ett unikt och aggressivt sound. Bandet Dispyts sound härstammar från tidiga 1990-talets crustpunk scen i Sverige, med en dos black metal och en rejäl slev gammaldags death metal. Låter det här som något du inte vill missa? Boka in fredag klockan 22.

UNIK LIVESHOW
Det svenska blues- och roots-bandet Lisa Lystam Family Band återvänder till O'Malley's och ger en spelning fylld med spontanitet, allvar och skratt om man får tro bandets egen beskrivning. Se, hör och döm själva på fredag klockan 23.

FYNDA I MEGAFORMAT
Fynda tillsammans med tusentals andra i Botniahallen på lördag när Folkhälsan ordnar Megaloppis. I fjol fanns 200 försäljare på plats och cirka 3000 besökare. Loppiset pågår klockan 10–15.

ISHOCKEY-VM
Lejonen spelar två matcher i helgen och möter Norge på lördag klockan 13.15 och Schweiz på söndag klockan 21.15. Sedan är det bara en match kvar för den finska truppen innan kvartsfinalerna drar i gång.

SPRING METVIKEN RUNT
Eller gå, för den delen. Det finns flera sträckor och tävlingsklasser och alla har inte tidtagning. Loppet Bock Run - Metviken runt startar på Bock's klockan 15 på lördag. Programmet fortsätter till klockan 19 med bland annat minidisco klockan 17.

FOTBOLLSLÖRDAG
VIFK:s damer spelar mot Kufu98 på lördag klockan 15 vid Botniahallen. Två timmar senare, klockan 17, är det dags för herrarna att visa var skåpet ska stå när de möter TP-47 på Elisa Stadion.

100 PROCENT JAZZ
Och ännu lite till! Det utlovas när M Sandberg Trio feat. Anders Sjölind ställer sig på The Doo-Bop Clubs scen med trumpet, gitarr, bas och trummor. Dörrarna öppnar klockan 21.

FRAM MED FJÄDERBOAN!
Ska Italien ta hem det? Eller blir det Portugal som deltagit 44 gånger utan att vinna? Eller något helt annat land? Klockan 22 öppnas konfettikanonen i Kiev och årets Eurovision song contest-vinnare ska koras.

BJUD MOR PÅ VINTERBAD
På söndag är det våra mammors dag och den som inte (bara) vill bjuda på middag och blommor kan locka med mor till Vasa Pingviner på Sandö. Där kan mamma få sig ett uppfriskande dopp och basta. Evenemanget pågår klockan 11–14.