Krögaren Kim Hellman sätter lapp på luckan på fine dining-restaurangen Gustav Wasa juni, juli och en bit in i augusti. Men restaurangens kvällskoncept stänger inte, utan flyttar till Seglis på Vasklot. Förra året renoverades Seglis kök och det är avgörande för flytten som Hellman kallar för "Popup-GW at Seglis".

– Seglis är nu så som jag alltid har velat ha det och i och med renoveringen har köket kapacitet för det som krävs för Gustav Wasas nivå. Min filosofi är att göra allting riktigt ordenligt, det ska inte vara något slarv.

Det finns många sommarrestauranger i Vasa och det gör det svårt att hitta bra personal för den korta tiden över sommaren enligt Hellman. Det är också en orsak till samboendet mellan de två restaurangerna – personalen flyttar också ut till Vasklot.

Sedan i fjol brygger också Hellman tillsammans med Ludwig Ahlström och Daniel Klockars eget öl uppe på Seglis vind. I sommar utvecklas konceptet och varje fredag i juni och juli ordnas "brewery Fridays" när restaurangbesökarna får kika på bryggeriet och lyssna på livemusik och förhoppningsvis också njuta av stå upp-komik.

Gustav Wasa är öppet ännu 3 juni, sedan är restaurangen sommarstängd. Men redan nu kan man få GW-mat på Seglis, som nu också har kvällsöppet och öppnat terrassen. Bristen på värme är inget som Hellman stressar över.

– Nej, det spelar ingen roll vad det är för väder just nu. Det ska vara sommar när det är sommar, säger han.