Pittsburghs målvakt Marc-André Fleury hade inte sin bästa dag. Efter att ha släppt in fyra mål på nio skott byttes han ut men det hjälpte inte, Ottawa vann med 5–1.

Ottawa körde över Pittsburgh i den tredje matchen i semifinalserien i slutspelet i NHL-ishockeyn natten till torsdagen. Efter bara tretton minuter stod det 4–0 till hemmalaget.

– Vi har kvaliteten som krävs för att göra mycket mål, men ibland går inte puckarna in, ibland gör de det. Samma sak gäller för Pittsburgh, sade Ottawas lagkapten Erik Karlsson till NHL Network, enligt Aftonbladet.

Efter 4–0 bytte Pittsburgh ut Fleury mot Matt Murray, som spelade för första gången i årets slutspel. Han gjorde sig illa på uppvärmningen inför lagets första match mot Columbus den 12 april.

Den regerande mästaren Pittsburgh fick genom Sidney Crosby till slut ett tröstmål i tredje perioden.

Pittsburgh har inte fått fart på spelet framåt under slutspelet. I sju av de senaste åtta matcherna har laget bara gjort två mål eller färre.

– Vi gör inte mål just nu. Vi kämpade inte hårt nog för att förvänta oss att göra mål och vinna matcher, säger Pittsburghs Matt Cullen till Pittsburgh Post-Gazette.

Ottawa tog ledningen i semifinalserien, som spelas i bäst av sju, med 2–1 i matcher.

– Vi spelar för våra fans och får mycket energi och entusiasm från dem, säger Guy Boucher, Ottawas tränare.

I kampen om den andra platsen i finalen i Stanley Cup leder Nashville mot Anaheim med 2–1 i matcher.