Företaget grundades av Isabella Asplund 2014.

– Asplund är en ung och fördomsfri företagare som startade eget företag inom en bransch som var ny för henne, säger Tommi Virkama, direktör för Vasaregionens Nyföretagscentrum Startia som utser årets nyföretagare.

Enligt Virkama var det ett modigt beslut att grunda företaget på landsbygden. Företaget har visat en stark tillväxt och utvecklar ständigt nya produkter och tjänster.

– Det är roligt att bli uppmärksammad och det känns riktigt bra, säger Asplund.

Köttdisken är en kött- och fiskbutik med fokus på närproducerat. Företaget är känt i regionen för sin höga kvalitet och bra service. I dag har företaget tre heltidsanställda och inhoppare.Asplund, som är tradenom och kock till utbildningen, säger att steget att bli företagare egentligen inte var så stort eftersom det finns företagare i familjen och därför hade hon sett vad det innebär att vara företagare.

Inom den närmsta framtiden kommer Köttdisken att expandera.

– Vi kommer att öppna en butik i Fiskets hus på Fiskstranden i Vasa. Planerad byggstart för Fiskets hus är i höst. Där satsar vi naturligtvis mer på fisk men i sortimentet har vi också kött, hemlagad färdigmat, smörgåstårtor med mera, säger Asplund.