Malin Påhls valdes till ordförande för Saco studentråd i november 2016. Genom uppdraget representerar Påhls de 100 000 studenter som är medlemmar i Sacoförbunden.

I intervjun med SVT säger 28-åriga Påhls att hon ser nyfiket på framtiden och hoppas få jobba med nordiska frågor.

– Jag blev väldigt överraskad och glad över att se mitt namn på listan, många av mina egna förebilder finns ju med på samma lista. Och jag blir ju själv också nyfiken på vad jag ska hitta på i framtiden. Jag är tacksam för den plattform jag fått i Saco och den fackliga sfären, men var jag befinner mig i framtiden är svårt att säga.

Påhls säger att nyfikenheten och lusten att hela tiden få lära sig mer driver henne framåt.

– Jag är också intresserad av de nordiska likheterna och olikheterna i olika frågor, så kanske jag i framtiden kommer att jobba med det.

Med på listan finns bland annat namn som Carolina Neuraht, Gina Dirawi, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Gustav Fridolin och Zara Larsson.

Framtidens 99 mäktigaste utses efter en öppen nomineringsprocess, genom en avvägning av formell och informell makt, vilka positioner deras företrädare har, samt genomslag i traditionella och sociala medier. Man lyfter även nytänkande och nyskapande personligheter.