VPS besegrade JJK med 1–4 (1–1) i Jyväskylä på fredagskvällen.

VPS tog ledningen på ett snyggt sätt i åttonde minuten.

Juho Lähde fick loss bollen till vänster, avancerade in i boxen och spelade in till en helt fri Steven Morrissey som enkelt rullade in 0–1.

Men sedan skedde det som inte får ske.

I 36:e minuten skulle Markus Jürgenson spela hem till Marko Meerits i målet. Men på grund av vad som såg ut som en olycklig studs fick Jürgenson felträff på bollen och chippade i stället in kvitteringsmålet åt hemmalaget.

Jürgenson blev sedan utbytt i paus.

I andra halvlek såg serienykomlingen JJK:s Felix Gustavsson till att hjälpa VPS på traven. Den svenska backen tog två gula kort inom loppet av en kvart och JJK hade dryga tjugo minuter med tio man framför sig.

Det öppnade för jamaicanskt målparty.

André Clennon gjorde sitt första mål för säsongen i 81:a minuten och Morrissey satte sitt andra för kvällen och tredje för säsongen i 84:e minuten.

Och Morrissey, som slog sin femte målgivande passning för säsongen till Clennons mål, var inte färdig. I 90:e minuten fullbordade han ett hattrick.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Jesper Engström, Timi Lahti, Veli Lampi, Markus Jürgenson (46 min, Jonas Levänen) – Juha Hakola (87 min, Kim Böling), Juho Lähde (v), Jerry Voutilainen, Joonas Vahtera (70 min, Mikko Viitikko) – Steven Morrissey, André Clennon.