Solen sken, men vid Settlement Vestis var det stämningen som värmde på lördagen. Hundratals samlades för att stöda fembarnsmamman och bröstcancerdrabbade Cecilia "Sissi" Vesterholm och hennes familj (Vbl 13.5).

Barnen red på ponnyer, hoppade trapets och hoppade i hoppborgen. Föräldrarna köpte lotter, åt grillkorv och njöt av vädret.

Alla inkomster gick till Vesterholm och hennes familj. Bakom välgörenhetsevenemanget står ett gäng mammor från klass 1B vid Gerby skola, där Vesterholms dotter går. Arrangörerna hade aldrig kunnat föreställa sig att det skulle bli så stor uppslutning.

– Vi hade köpt 300 grillkorvar och tänkte att vi får ta hem och frysa ner, men det ser ut som om allt kommer att gå åt, säger Heidi Svartsjö.

Svartsjö, som är 1B:s klassmamma, säger att när hon fick kännedom om Vesterholms livssituation tog hon kontakt med andra mammor. Idén om att ordna något till förmån för Vesterholm och hennes familj fick spridning från mun till mun.

– Alla som vi kontaktat har velat vara med. Med evenemanget vill vi göra folk medvetna om att alla kan göra något, säger Svartsjö.

– I Gerby-Västervik är det överlag en stor uppslutning när något ordnas, säger Katarina Norrgård, som också är med och ordnar evenemanget.

Vesterholm säger att hon är tacksam för den stora uppslutningen och all hjälp hon och hennes familj fått.

– Jag och min familj vill med hela mitt hjärta tacka alla arrangörer och medmänniskor för den hjälp vi får, säger Vesterholm.

Vesterholms systrar har startat Facebooksidan Sissis kamp. Där kan man stöda Cecilia i kampen mot cancern.