Det stod 3–1 till Sverige efter två perioder. Alexander Edler nätade i första för Tre Kronor medan John Klingberg och William Nylander gjorde varsitt mål i powerplay i andra. Joonas Kemppainen satte Finlands mål i första perioden.

Nicklas Bäckström var nära att sätta fyran för Sverige direkt i början av tredje perioden. Sedan började Sverige småningom fokusera på att bevaka ledning samtidigt som Finland varvade upp maskineriet. Spelare som Juhamatti Aaltonen, Joonas Kemppainen och Antti Pihlström matade på, men målchanserna blev inte många.

I stället var det Sverige som begravde den finländska drömmen om final.

Sverige satte tryck i Finlands zon, vann puck och anfallaren Joakim Nordström satte sitt första mål i turneringen. 4–1 efter 53.52.

Finland försökte snygga till siffrorna genom att plocka ut välspelande Harri Säteri ur målet i slutet. Veli-Matti Savinainen träffade stolpen och närmare än så kom inte Finland.

Det blir bronsmatch mot Ryssland på söndag medan Sverige spelar final mot Kanada.