Förbundskapten Lauri Marjamäki plockade ut Joonas Korpisalo och satte in Harri Säteri i målet halvvägs in i den andra perioden. Säteri höll tätt resten av perioden.

Finlands öppningsmål såg dagens ljus i slutsekunderna av perioden. Ryssarna visade prov på nonchalans och passade bort sig i egen zon. Mikko Rantanen sköt, returen föll till Valtteri Filppula som gav pucken tillbaka till Rantanen som inte missade från närhåll.

Det var ett helt annat Finland som kom in i den tredje perioden och målen följde. Först reducerade Mikko Lehtonen med ett skott från blå, bara 1.16 minuter in i perioden.

Litet senare tog Nikita Gusev en utvisning och Finland satte press på ryssarna. Sebastian Aho och Mikko Rantanen stod för förarbetet och Veli-Matti Savinainen tryckte in 4–3 från närhåll.

Finland tryckte på ytterligare efter målet men då hände det som inte fick hända.

Finland överspelade ett anfall och Joonas Järvinen lämnades ensam med Nikita Kucherov. Tampa Bay-stjärnan sköt i farten, slank förbi Järvinen och tryckte in returen. 5–3 och ridå för Lejonen.

Med över tre minuter kvar på klockan tog Finland ut målvakten och försökte jaga reducering och kvittering med sex utespelare. Detta lyckades inte trots att både Mika Pyörälä och Savinainen hade varsin glödhet chans.

– Det var ett mycket skickligt motstånd som vi mötte, de satte sina chanser med grym procent, säger Marjamäki till C-More Sport.

– Vi gjorde allt vi kunde i går och det gjorde vi i dag också, men mot Sverige och Ryssland räckte det inte till.

– Vi har inte gett upp en enda gång i den här turneringen och vi gav inte upp i dag heller. Vi har växt hela turneringen och vi skulle gärna ha avslutat med brons.