Själv menar företaget att olika uppfattningar världen över gör det svårt att avgöra var gränsen ska dras globalt.

Dokumenten visar hur sociala medier-jätten hanterar innehåll med koppling till exempelvis terrorism, porr och självskadebeteende, rapporterar tidningen The Guardian.

Videor med våldsamma dödsfall behöver inte alltid tas bort då de anses kunna hjälpa till att skapa medvetenhet om till exempel psykisk ohälsa, enligt riktlinjerna. Även liveströmningar av människor som skadar sig själva är tillåtna, eftersom företaget "inte vill censurera eller straffa människor i nöd". Videoklipp med aborter är tillåtna, så länge de inte innehåller nakenhet.

Moderatorerna på företaget har ofta bara tio sekunder på sig att fatta ett beslut, skriver tidningen.

Enligt Monika Bickert, Facebooks globala policychef, har tjänsten nästan två miljarder användare världen över och det är svårt att nå enighet om vad som ska tillåtas.

– Vi har ett väldigt mångfasetterat globalt samhälle och människor kommer alltid ha olika åsikter om vad som är bra att dela med sig av. Oavsett var du drar gränsen kommer det alltid att finnas gråzoner. Till exempel är gränsen mellan satir, humor och olämpligt innehåll ibland mycket grå. Det är väldigt svårt att avgöra om vissa saker hör hemma på sajten eller inte, säger hon till tidningen.