Den första kvarten var svår för Royals. Crocodiles försvarade bra och hemmalagets anfall kom inte i gång.

Nervositeten syntes hos Royals quarterback Justin Sottilare som kastade en dålig passning med tre och en halv minut kvar av kvarten.

Crocodiles Anthony Brooks bröt passningen och gästerna fick en ypperlig chans att gå upp i ledning.

Det gjorde man också via quarterbacken Brett Arrivey som ganska enkelt löpte hem den första touchdownen. Tilläggspoängsförsöket spelade gästerna lyckat och det stod 0–8 till Crocodiles efter den första kvarten.

Andra kvarten
Svårigheterna fortsatte för Royals anfall i andra kvarten. Direkt i det första kastet blev det en ny passningsbrytning och Crocodiles var synbart under skinnet på Royals quarterback Sottilare.

Förutom felpassningarna gjorde Royals flertalet lätta misstag. Anfallet gjorde sig skyldigt till både två tidsfel och en felstart under första halvlek.

Via försvaret kom ändå hemmalaget in i matchen då den defensiva ledaren Chris Young verkade stoppa allt som kom hans väg.

Med tre och en halv minut kvar att spela gjorde sedan Sottilare det han är bäst på, fintade, löpte och kastade en perfekt passning till Jussi Kaas. Kaas gjorde inga misstag i bollmottagningen och Royals första touchdown gav dem sex poäng.

Försöket till tilläggspoäng misslyckades och det stod 6–8 i paus.