Polisen i Manchester twittrar att händelsen just nu utreds som ett terrordåd.

Hittills har 22 personer konstaterats döda. Det misstänkta terrordådet inträffade vid 22.30-tiden, vid en konsert med den amerikanska artisten Ariana Grande på inomhusarenan i Manchester. "Incidenten" inträffade utanför arenan när människor var på väg ut från konserter, uppger arrangören. Tidigare fanns uppgifter om att explosionen inträffade i arenans entré.

Vittnen berättar för BBC om att 20 till 30 personer legat på marken.

Gärningsmannen dog på brottsplatsen då bomben exploderade, uppger polisen. Enligt BBC tror polisen att han agerade ensam. Polischefen Ian Hopkins säger enligt BBC att man inte kan bekräfta ifall gärningsmannen var brittisk medborgare. Attacken utreds som ett terrordåd.


May beklagar

Polisen uppmanar personer att hålla sig borta från området. Ett stort polisuppbåd och ambulanser är på plats. Kollektivtrafiken i området har stoppats.

Storbritanniens premiärminister Theresa May fördömer "den avskyvärda terrorattacken" i Manchester, enligt nyhetsbyråer. Hon säger att myndigheterna jobbar med att få en klar bild av vad som hänt, och att polisen behandlar det som ett terrordåd.

Hennes tankar går till offren och deras anhöriga.

Downing Street kommer att hålla ett extrainkallat säkerhetsmöte under morgonen, enligt Sky News.


Höga smällar

Minst en eller två höga smällar hördes efter konserten, rapporterar vittnen till flera medier. Människor som befunnit sig på platsen för att se konserten – många av dem unga – sprang ut i panik. En video på Twitter visar hundratals fans som flyr och skriker, enligt Reuters.

Ett vittne berättar att hon hörde en kraftig explosion i slutet av konserten och att den inträffade när människor lämnade arenan.

– Vi var på väg ut och när vi var alldeles vid dörren hördes en kraftig explosion och alla skrek, säger hon till Reuters.

– Det var en kraftig explosion, man kunde känna den i bröstet. Det var kaos. Alla sprang och skrek och försökte ta sig ut, säger hon.


Beväpnad polis

Vittnen berättar för Sky News om att ha hört en kraftig smäll.

– Jag hörde en kraftig smäll från sängen och gick till fönstret i lägenheten där vi har en perfekt utsikt. Alla sprang från platsen i stora grupper, säger Suzy Mitchell, som bor mitt emot Manchester Arena.

Robert Tempkin, 22, var på konserten och berättar för BBC:

– Alla sprang och skrek, det var jackor och människors mobiler på golvet. Folk bara släppte allt.

Ariana Grande hälsar via sina representanter att hon är "okej", rapporterar Billboard.

Under natten hittades "ett andra misstänkt föremål" i närheten av arenan, och polisen twittrade om en kontrollerad explosion. Det visade sig vara kvarglömda kläder.

Manchester Arena är den största inomhusarenan i Europa och har kapacitet 21 000 personer. Den öppnade 1995, och det hålls många sportevenemang och konserter där.

Manchesters järnvägsstation stängd i minst ett dygn

Centralstationen Victoria Station i Manchester har stängts av för minst ett dygn på grund av den misstänkta terrorattacken som skedde på manchester Arena på måndagskvällen. Attacken påverkar också spårvagns-, buss- och tågtrafiken i staden.

Flygplatsen i staden uppger på Twitter att flygtidtabellen är oförändrad trots attacken, men trafikförbindelserna till flygplatsen kan avvika från det normala.
Polisen i Manchester uppmanar resenärer att kontrollera trafikförbindelserna av arrangörerna för lokaltrafiken.

Det här vet vi om det misstänkta terrordådet i Manchester:

  • Minst 22 döda har bekräftats i den misstänkta attacken. Dessutom beräknas kring 59 personer ha skadats.
  • Bland offren finns barn.
  • Gärningsmannen verkar ha utfört attacken ensam.
  • Den misstänkta gärningsmannen var en man. Han dog då den bomb som han bar på exploderade.
  • Attacken är den värsta terrorattacken i Storbritannien sedan år 2005.
  • Polisen larmades om en explosion vid Manchester Arena vid halv elvatiden lokal tid på måndagskvällen.
  • Manchester Arena publicerade ett pressmeddelande där man uppger att explosionen skedde utanför arenan.
  • Explosionen skedde efter den amerikanska sångaren Ariana Grandes konsert.
  • Utrikesministeriet har inga uppgifter om finska dödsoffer eller skadade i Manchester. Elva resemeddelanden har gjorts till ministeriet. Utrikesministeriet följer med händelserna.


Det här vet vi inte:

  • Mer detaljerade uppgifter om offren.
  • Vem den misstänkta gärningsmannen är.
  • Om gärningsmannen agerade ensam eller om en terrororganisation står bakom attacken.