"Vi är djupt chockade", skriver klubben på Twitter.

United ska efter tisdagens träning ta flyget till Stockholm, där finalen mot Ajax spelas på onsdag kväll. Tidningen Daily Mirror skriver att Manchester United väntas bära sorgband under matchen.

Men de första kommentarerna från United efter explosionen, som inträffade efter en konsert med Ariana Grande och som tagit 22 människors liv och skadat mer än 50, handlar inte alls om fotboll:

"Vi är djupt chockade av nattens fruktansvärda händelse vid Manchester Arena. Våra tankar och böner går till de drabbade", skriver Manchester United på Twitter.

Finalmotståndaren Ajax skriver på Twitter att de sänder en kärlekshälsning till Manchester. "Våra tankar är med offren och deras nära och kära".

Även Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, twittrar om att man "är chockade av attacken i Manchester. Våra tankar är med offren och familjerna till de drabbade".

Det råder förstämning även hos Manchesters andra Premier League-lag, City:

"Det är med stor sorg som vi hör om de hemska händelserna vid The Arena. Våra hjärtan är med alla drabbade och till vår stads räddningstjänst", skriver Manchester City på Twitter.