Världsledare har enhälligt fördömt bombdådet och presenterat sina kondoleanser för britterna.

– Så många vackra unga dödades av onda förlorare, säger USA:s president Donald Trump.

– Jag kallar dem inte monster, för de hade gillat den termen. Jag kallar dem förlorare för det är det de är – kom ihåg det, säger Donald Trump vid en gemensam pressträff med den palestinske presidenten Mahmud Abbas i Betlehem på Västbanken.

Presidenten säger att USA står i "absolut solidaritet" med britterna. Även Mahmud Abbas uttrycker sitt deltagande med Storbritannien med anledning av det misstänkta terrordådet.

"Cyniskt och inhumant brott"

I ryska presidenten Vladimir Putins uttalande beskrevs attacken som "ett cyniskt och inhumant brott". Putin hoppas att de skyldiga får svara för sina handlingar och han erbjuder Storbritannien samarbete mot terrorism.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel säger att hon är ledsen och förskräckt över attacken i Manchester.

– Jag vill intyga för det brittiska folket: Tyskland står vid er sida, sades det i Merkels utlåtande.

Sveriges statsminister Stefan Löfven kallar det "en fruktansvärd attack, riktad mot barn, unga och deras föräldrar, på väg hem efter en konsert i Manchester".

Sveriges kung Carl XVI Gustaf skriver på hovets sajt att "det är med sorg som drottningen och jag tagit emot beskedet om det avskyvärda dådet i Manchester, Storbritannien".

Frankrikes president Emmanuel Macron säger att han är förskräckt över den misstänkta terrorattacken i Manchester. Han ska diskutera händelsen med Storbritanniens premiärminister Theresa May. Frankrikes premiärminister Edouard Philippe fördömde attacken "som den allra fegaste terrorismen", som riktades medvetet mot unga.

– Mitt hjärta finns i Manchester denna natt. Våra tankar går till offren, skriver EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk.