"Vi hoppas på förståelse för vår inställning. Våra tankar är med offren och deras familjer", skriver klubben.

United höll en tyst minut under förmiddagens träning i Manchester. Därefter tar laget flyget till Stockholm, där finalen mot Ajax spelas i morgon, men ställer in kvällens presskonferens.

Enligt ett uttalande från fotbollsklubben, uppger tv-kanalen ITV, är skälet till att man ställer in att "alla i klubben och i staden påverkats av den misstänkta terrorattacken".

Uefa har godkänt Uniteds önskan att avstå från presskonferensen.

"Vi hoppas på förståelse för vår inställning. Våra tankar är med offren och deras familjer vid denna förskräckligt svåra tid", skriver United i uttalandet.

Besöker Friends Arena

Manchester United ska inte träna på Friends Arena inför Ajax-matchen, det var bestämt sedan tidigare, men ska under kvällen ändå besöka matcharenan.

Tidningen Daily Mirror skriver att Manchester United väntas bära sorgeband under matchen.

Manchester United håller sina faciliteter på Old Trafford stängda i dag, inklusive en shop, ett café och de guidade turerna på hemmaarenan.

I morse kom de första kommentarerna från fotbollsvärlden efter explosionen, som inträffade efter en konsert med Ariana Grande och som tagit 22 människors liv och skadat fler än 50:

"Vi är djupt chockade av nattens fruktansvärda händelse vid Manchester Arena. Våra tankar och böner går till de drabbade", skriver Manchester United på Twitter.

Kärlekshälsning

Finalmotståndaren Ajax skriver på Twitter att klubben sänder en kärlekshälsning till Manchester. "Våra tankar är med offren och deras nära och kära".

Även Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, twittrar om att man "är chockat av attacken i Manchester. Våra tankar är med offren och familjerna till de drabbade".

Det råder förstämning även hos Manchesters andra Premier League-lag, City:

"Det är med stor sorg som vi hör om de hemska händelserna vid Arenan. Våra hjärtan är med alla drabbade och vår stads räddningstjänst", skriver klubben på Twitter. (FNB–TT)