På Moores sociala mediekonton meddelar hans barn Deborah, Geoffrey och Christian att den adlade skådespelaren gått bort i Schweiz. Orsaken till hans död var cancer.

Moore var även aktiv inom UNICEF vilket enligt meddelandet var det han ansåg som sin största prestation.

- Tack Pappa för att du var dig själv och för att du betydde så mycket för så många människor, skriver barnen på Twitter.

Begravningen blir en privat tillställning som hålls i Monaco.

"Lyckligt lottad"

I en intervju med TT förra året sade Moore, som föddes 14 oktober 1927 i London, att han kände sig nöjd med livet.

– Jag är lyckligt lottad i livet som har haft en så framgångsrik karriär, sade han då.

Moore fick sitt genombrott i tv-serien Helgonet på 1960-talet. Moore säger i sin självbiografi att han kontaktades om James Bond redan så tidigt som 1967. Men det var inte förrän 1973 som den första Bondfilmen med honom i huvudrollen kom. Han var då 45, 2,5 år äldre än Sean Connery, som han ersatte.

Nyhetsbyrån TT:s filmjournalist Gunnar Rehlin intervjuade Moore ett flertal gånger och minns särskilt hans humoristiska sida.

– Det blev en helt ny James Bond när han tog över.

Sean Connery var den farlige James Bond. Sedan kom Roger Moore och gjorde James Bond till en lekfull playboy, säger han och fortsätter:

– Han var en väldigt rolig person så man förstår att han nog satte sin egen agenda att göra Bond-filmerna mer komiska. Sedan hängde det där kvar – även när han försökte göra seriösa roller blev han förknippad med James Bond.