Pekka Rinne i målet är en av nyckelspelarna, medan svensken Filip Forsberg har varit mest effektiv framåt – 15 poäng på 16 matcher.

Rinne stoppade 38 av 41 skott då Nashville slog Anaheim med 6–3 och tog hem semifinalserien med 4–2 i matcher. Eftersom Rinne inte representerat någon annan NHL-klubb än Nashville blir finalserien 34-åringens första.

– Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Men det är lite lustigt, för trots allt som händer runt oss känner man sig fortfarande hungrig och nu har vi chansen att ta hem pokalen, säger Rinne till

nhl.com.

Colton Sissons gjorde tre mål för Nashville i den avgörande matchen. Hans tredje mål innebar en 4–3-ledning.

– Det känns bra, jag tänker inte ljuga och säga annat. Jag har nog inte ens drömt om detta ögonblick, att göra ett hattrick i en match som avgör matchserien, säger Sissons.

Forsberg och Forsberg

Första gången som Nashville nådde slutspel var 2004. Ett par år senare värvades Peter Forsberg till klubben. Men på grund av sina fotproblem kunde inte den svenska stjärnan lyfta laget, som fick vänta till 2011 innan man nådde kvartsfinal för första gången.

Och först nu, med en annan Forsberg som den störste stjärnan, har Nashville nått semifinal – och även final – för första gången.

– Det här har jag drömt om sedan jag lärde mig vad hockey är för någonting. Men jag tänker vara tråkig och påpeka att det bara är ett mål på vägen. Vi ska vinna finalen också, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

Den avgörande semifinalen mot Anaheim spelades i ett kokande Bridgestone Arena. Tusentals supportrar som blev utan biljetter följde matchen på storbildsskärm utanför.

Hemmalaget fick en drömstart, gjorde två mål inom matchens första nio minuter, men Anaheim tog sedan över.

– De första två perioderna var vi utspelade. Det är inget att snacka om. Pekka Rinne räddade oss, säger Forsberg, som gjorde mål i tom bur i slutet av matchen.

Antingen Ottawa eller Pittsburgh står för motståndet i finalserien. Pittsburgh ledde den matchserien med 3–2 inför match 6, som spelades natten mot onsdagen finsk tid.