KOKKOLA-DIALEKT I VÖRÅ
Restaurangen Elsas kök har terrassöppning och "after föus" och på plats finns coverbandet Peeråsetsi som spelar covers med egna texter. De sjunger också egna låtar på "grundsprååtsi", alltså Kokkoladialekt. Fredag klockan 19 på Norrvalla.

FOTOUTSTÄLLNING
Sju fotografer ställer ut sina bilder på Ritz och den svensk-brittiska fotografen och journalisten Anastasia Taylor-Lind håller föredraget "What does war look like?" om kvinnor, befolkning och krig. Fredag klockan 20.

SALSAKVÄLL
Är du en salsavän? Du ska du ta dig till Brödfabriken på fredag klockan 20.30 för där ordnar man en workshop. Tillsammans lär ni er salsas grunder och dansparets samspel.

GRINGON LÄMNAR VASA
8599 dagar. Så länge hölls El Gringo i stan. Men nu är det dags att ta farväl av 23-åringen och på fredag ordnar man en auktion där intresserade kan köpa sig ett minne från källarpuben. På lördag tar man vid där fredagen slutade med livemusik och go stämning. Klockan 22 båda kvällarna.

KÖRSÅNGARE FRÅN HELA VÄRLDEN
Körfestivalen samlar uppemot 2000 deltagare och pågår från onsdag till söndag. Körer, små som stora, uppträder runt om i Vasa och Korsholm. Exempelvis kan du lyssna på nattsånger på Bistro Ernst klockan 22–23 på fredag och lördag.

FEELGOOD
Whale & the Village spelar folkig och rockig feelgood-musik på O'Malley's på fredag. Showen drar i gång klockan 23.

LOPPIS OCH STÄDDAG
Föreståndarna på butiken Minun\Min har vårstädat och ordnar loppis där de säljer sina egna kläder och inredningsprylar på lördag klockan 10. Försäljningen sker utanför affären i Wasaborgsgränden och det kan hända att fler försäljare dyker upp.

KLÄTTRA I EN ELSTOLPE
Nyfiken på att ta en titt på Vasa Elektriskas nya lokaler vid Brändö bro? På lördag är det öppet hus och man ordnar program också för barnen med en ballongkonstnär och "photo booth". Den som är över 140 centimeter får också klättra upp i en elstolpe. Dörrarna är öppna klockan 10–15.

HOPPA I PLURRET
Vasa Pingviner har öppet hus och nyfikna får både bada och basta på lördag klockan 11–14. Kom ihåg badkläder och handduk.

FOTBOLLSMATCH
VIFK:s damer möter MPS från Helsingfors i Vasa på lördag. Kampen börjar klockan 16 och det är gräsmattan på Elisastadion som fångar svettdropparna.

SYSTRAR OCH SOUL
The Soulsisters håller stämningen uppe på O'Malley's på lördag och de kliver upp på scen klockan 23.

Har vi missat något evenemang? Kommentera och fyll på listan!