HIFK är en rik förening inom ishockeyn, men på fotbollssidan är det ont om pengar. Trots det är Korhonen optimist.

– Då vi hittar tomten kallar vi intresserade aktörer till bordet. Stadionbolaget måste vara lönsamt och för ett sådant projekt finns alltid finansiärer, säger Korhonen.

Om en ny fotbollsarena blir av kommer HIFK inte att vara ensam ägare.

– Det blir nog inte så att HIFK Fotboll äger en arena som kostar 15–20 miljoner till 100 procent. Men jag tror vi får fram ett paket där HIFK äger en del och finansiärerna resten.

Målet är att hitta en lämplig tomt i centrala Helsingfors. Korhonen räknar upp Ärtholmen, Gräsviken, Böle och Kottby som lämpliga ställen.

– Ju närmare centrum, desto bättre.

HIFK tog sig upp i ligan 2015 och har sedan dess spelat i Tölö som underhyresgäst till HJK. Korhonen tycker att HJK skött arrangemanget bra, men hoppas ändå på större upplevelser på en mer intim arena. Publikkapaciteten i Tölö ligger kring 10 500 och HIFK hoppas spela på en mindre, men bättre arena med omkring 5 000 platser.

– Kanske med en option på att bygga ytterligare 2 500 platser. Fansen skulle få en egen kortsida där man satsat extra på akustiken, säger Korhonen.

Två ligalag flyttade in på nya arenor förra säsongen. I Seinäjoki deltog SJK i arenabygget, medan VPS fick flytta in på en totalförnyad arena som i huvudsak finansierades av Vasa stad.