Har du något att säga?

Skriv en insändare.

Skriv insändare
Det här är en argumenterande text. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. I torsdagens blad (25.5.) ingick en ­artikel om räkning av fiskyngel i ­våra trakter.

Jag måste återkomma till min gamla käpphäst ... man är inte i ­Köklot så fort man viker av från ­Alskatvägen mot Köklot. Jag kan ju inte begära att en reporter skall ha reda på allt, men de myndigheter som citeras bör ha något bättre kännedom om ­geografin.

Efter knappt en kilometer från det man svängt av från Alskatvägen mot Köklot kommer man till Verkviks­vägen. Därifrån är det x antal kilo­meter tills man är i trakten av Verk­viksfladan. Om man då fortfarande anses vara i Alskat eller om man är på Iskmo Lillön kan jag inte med ­säkerhet uttala mig om, men man är definitivt inte i Köklot.

Jag är medveten om att det för den stora allmänheten troligen är full­ständigt egalt om Verkviksfladan är i Köklot eller någon annanstans. Men för en representant för den “gamla stammen” som anser att det som står i bladet ska vara rätt och riktigt skär en sån sak i ögonen genast. Det är ingalunda första gången.

Det som upprör mest är att myndigheter svänger sig med felaktig information, men i dagens läge verkar det inte har så stor betydelse ... det är ju i alla fall åt samma håll.